5-0, en toch...

We horen het de neutrale voetballiefhebber al zeggen: 'Bocholt met 5-0 de boot in, die staan ook weer met de voetjes op de grond', en inderdaad, met een droge 5-0 op het scorebord heb je weinig te vertellen. Toch dient dit verhaal verteld. Onze jongens deden het vanavond verre van onaardig doch deden finaal zichzelf de das om...

De openingsfase was een tikkeltje nerveus. We voelden dat sommige jongens last hadden van zenuwen in het knappe Stade du Pays de Charleroi, dat met zo'n 2000 toeschouwers weliswaar karig gevuld was, maar die 2000 zorgden toch de hele wedstrijd door voor een zuiderse ambiance.

Na het openingskwartier kwamen die van Bocholt dan plots heel fel opzetten. Tim Jeunen kwam - na een heerlijk staaltje combinatievoetbal - plots oog in oog met doelman Mandanda en zag zijn schot slechts in extremis gestopt. De daaropvolgende hoekschop bracht tot twee keer toe een Bocholtenaar in schietpositie, doch helaas zonder succes. En het was nog niet gedaan: luttele ogenblikken later kreeg Dino Peljto een verlichte ingeving en het was slechts brute pech die zijn prachtige uithaal nog op de kruising deed uiteenspatten...

Wie wil stunten bij een eersteklasser moet scoren uit de weinige kansen, zegt een voetbalwet. Dit gebeurde niet. Een tweede wet zegt dat individuele fouten tot een minimum dienen te worden beperkt. Helaas, ook dit gebeurde niet: voor we het goed en wel beseften stond het niet 0-1 of zelfs 0-2, maar 3-0 bij de rust.

Na rusten zagen we onze jongens opnieuw dapper komen, met opnieuw wat kansjes, maar ook nu zonder succes. De eerste de beste bal in de buurt van doelman Wertelaers betekende dan weer 4-0. Een kwestie van efficiëntie, sowieso. Nu was de wedstrijd gespeeld, het werd nog 5-0 en het bekeravontuur is weer voorbij.

Was het een rotavond om snel te vergeten? Allerminst. Onze jongens kregen na affluiten een staande ovatie van het fanatieke thuispubliek en deze was effenaf verdiend. Het had allemaal misschien anders kunnen lopen, maar bon, het is nu zo. De focus mag nu vol op de competitie, te beginnen komende zondag in Berchem.

We boeren weer verder...