5-1!

De wedstrijd tegen Wijgmaal kondigde zich aan als een lastige klus. Olympia was de laatste weken opgeklommen naar een vierde stek en hoewel onze jongens tot dusver nog ongeslagen waren in eigen huis, zagen we het geringe verschil tussen de teams steevast weerspiegeld in het spelbeeld, met slechts zelden een geruststellend overwicht. 

Vandaag was het anders.

KBVV nam vanaf minuut één het heft in handen en zocht zich geduldig een weg naar doel. Met resultaat: we waren nauwelijks acht minuten ver toen Kevin Dieme een hoekschop tegen de touwen kopte, 1-0. En onze jongens zetten door: Andy Peeters' schot miste wat kracht, Henry Odutayo mocht op weg naar doel maar verslikte zich in zijn actie, een schot van Dimi Vanhaen zeilde naast en sterk doorzetten van Enrico Pellegriti bleef zonder resultaat. Toen onze topschutter Henry Odutayo ten tweede male alleen voor de bezoekende doelman verscheen, was het wél raak: beheerst afgemaakt en 2-0, Wijgmaal stond erbij en keek ernaar.

Nog was het niet gedaan. Een beloftevolle aflegger van Pellegriti werd niet benut, maar het torinstinct van Henry Odutayo was luttele ogenblikken later alweer doorslaggevend: 3-0. En Wijgmaal dan, horen we u vragen, dat was toch de nummer vier in het klassement? Wel, de Brabanders waren vanmiddag niet op de afspraak, en als er dan toch eens een schaars slippertje te noteren viel in onze verdediging, zagen we Andy Peeters dit oprapen, of Stijn Wertelaers attent in de voeten gaan. Op de riante 3-0 voorsprong bij de rust viel niets af te dingen.

Na de pauze werd het allemaal wat minder - niet onbegrijpelijk wellicht. De bezoekers wilden er nog wel wat aan doen en toen we 3-1 noteerden (doelpunt Weuts), voelden we even wat ongerustheid, maar daar bleek gelukkig geen enkele reden toe. Onze jongens hielden het hoofd koel en kwamen gaandeweg weer opzetten. Henry Odutayo liet alleen voor doelman Vanwelkenhuysen een derde doelpunt liggen en een volley van Andy Peeters zoefde over doel, maar toen Lance Voorjans op het uur vrij mocht aanleggen vanop zo'n 20 meter, was het weer raak: vol in de kruising en 4-1. Nog even later torende Kevin Dieme een tweede keer uit boven de bezoekende verdediging en scoorde zo opnieuw een erg knap kopbaldoelpunt (5-1). Een zesde goal had ook nog gekund, maar daar lag geen mens nog wakker van.

5-1 tegen de vierde in de stand, daar stonden we toch even van te kijken. THES Sport en Spouwen-Mopertingen wonnen ook dit weekend, en zo zondert zich een Limburgs trio af in de kop van het klassement. En dus nogmaals: nee, we zullen niet promoveren, maar de sportieve ambitie is daarom niet minder. Hoed af voor wat coaches Licata en Schuermans uit deze groep puren, en hoed af voor wat deze groep doet: we genieten met volle teugen!