Bekerdelirium!

We hadden er een beetje schrik voor: KBVV zou na amateurtopklasser Seraing nu ook Oudenaarde wel even pakken, zo'n uitspraken voorspellen meestal weinig goeds.

En inderdaad, de bezoekers toonden zich in de beginfase een sterke tegenstander. Toch wisten we via Andy Peeters op voorsprong te klimmen (1-0), en eigenlijk had diezelfde Andy de match nog voor de rust al op slot kunnen doen. We gingen rusten met 1-0.

Na de rust kwam Oudenaarde opzetten, zonder al te veel doelgevaar, maar op het uur kwam plots een tegendoelpunt uit de lucht vallen. Matig verdedigend werk - laten we eerlijk zijn - leidde tot een penalty en Stijn Wertelaers had weinig kans: 1-1, alles was te herdoen en eerlijk gezegd, de fysieke kracht van Oudenaarde deed ons even twijfelen.

Wat we vervolgens te zien kregen, was bekervoetbal van het zuiverste water. De bezoekende keeper ging in de fout en plots stond het 2-1 via Peljto. Bram Poell - sterke match - stormde alleen op doel af en werd neergehaald, rode kaart voor Oudenaarde, plots klaarde de hemel op. Een schermutseling voor ons doel werd afgestraft met de 2-2 en de opklaring was weg. Een streep van geen idee wie zorgde voor 3-2. Kevin Dieme pakte een tweede gele kaart en dus rood. Dino Peljto werkte een beheerste voorzet van Poell vlekkeloos af met het hoofd en besliste de partij (4-2).

U merkt het en vergeef het ons alstublieft: we zijn niet volledig en misten heel wat info. Wat we hier absoluut wél nog willen benadrukken, is dat we vandaag zodanig veel zelf opgeleide spelers aan het werk zagen dat we ons afvragen hoe het in godsnaam mogelijk is. Een zinderende cupamtch eindigde vanavond op 4-2 en daar mogen we als club verdomd fier op zijn!

De loting voor de volgende ronde van de Beker van België volgt maandag al. Laten we er samen reikhalzend naar uitkijken!