belangrijke driepunter!

Na de ongelukkige nederlaag op Spouwen-Mopertingen was het vanavond zaak om tegen RC Hades de punten thuis te houden. De bekerwedstrijd bij KV Mechelen meegerekend, staan we nu immers voor drie verplaatsingen en die zouden we toch net iets geruster aanvatten met een overwinning op zak.

We waren nauwelijks een minuut ver toen de 1-0 van Henry Odutayo werd afgekeurd wegens buitenspel - twijfelachtig, als u het ons vraagt - en zo was de toon meteen gezet. KBVV domineerde en Hades onderging, al viel er niet erg veel doelgevaar te noteren. Luttele minuten voor rust was het echter wel raak via Alessandro Bongiorno (1-0) en zo gingen we met een comfortabel gevoel de koffiepauze in.

Dat comfortabele gevoel hadden we natuurlijk vorige week ook, en gelukkig maar dat onze jongens de les begrepen leken te hebben. In de tweede helft bleven we met rustige vastheid meester over de wedstrijd, en met een voorzetschot van Odutayo, een schot van Voorjans en een kopbal van Scheelen noteerden we verscheidene kansrijke momenten. Helaas, de geruststellende tweede bleef uit en natuurlijk zal je dan zien dat de tegenpartij zijn kans ruikt. Hades kwam en onze jongens beleefden een lastig kwartier. Het begon met een kopkansje en de kansen werden steeds groter. Matige afwerking en vooral een voortreffelijke Stijn Wertelaers stonden de gelijkmaker in de weg.

Het slotkwartier bracht weer rust, met Bocholtse controle en tien minuten voor tijd opnieuw een wegens buitenspel afgekeurde treffer van Odutayo. Hades gaf niet langer de indruk het tij nog te kunnen doen keren en in de slotminuut kregen onze jongens loon naar werken: 2-0 via de onvermijdelijke Henry Odutayo - soms is hij wat te persoonlijk, naar onze bescheiden mening, maar niemand kan naast het feit kijken dat onze Nederlandse spits zo ongeveer in elke officiële partij van het lopende seizoen zijn doelpuntje wist mee te pikken. Beslissend, zeggen we dan.

Een aangename derby eindigde aldus zoals we het hadden gehoopt: met drie punten. De miskleun van Mopertingen is bij deze weggeveegd, het seizoen is nu echt van start gegaan. Knap gedaan, jongens!

(foto Carlo Diris)