bittere nederlaag

Een mens moet tegen z'n verlies kunnen, dat is nergens zo waar als in de sport. Racing Hades wachtte onze jongens vanavond op met het mes tussen de tanden en boekte na negentig minuten een verdiende overwinning. En toch...

KBVV nam een droomstart in Kiewit. Een scherpe voorzet vanop rechts werd door Tim Jeunen tegen de netten geprikt en zo stond het na amper drie minuten 0-1, een droomstart dus. Al snel werd echter duidelijk dat de thuisploeg - in volle degradatiestrijd - zich niet bij het technische overwicht van Bocholt VV zou neerleggen: met veel druk op bal en tegenstander zocht Hades nadrukkelijk de duels op en onze jongens lieten zich meeslepen in een fysieke strijd. Laat dit nu net níet de sterke kant van ons jonge elftal zijn. Nooit kregen we nog echt grip op de wedstrijd, die - mede door de twijfelachtige wedstrijdleiding - zienderogen verruwde en gaandeweg verviel in een ordinair straatgevecht. Hades toonde zich steeds dreigender en kreeg enkele (halve) kansen. Dubieuze strafschopfases aan beide kanten werden genegeerd door de scheidsrechter, hetgeen enkel maar koren op de molen gooide en we waren blij dat het rustsignaal weerklonk, want nee, fraai om zien was het allemaal niet.

De pauze leek de zeden te hebben verzacht. KBVV controleerde en Hades bleef met de moed der wanhoop komen. Toen na een dik uur spelen Kristof Bloemen - de Bocholtenaar van Hades speelde een sterke wedstrijd - slim tegen de vlakte ging in de zestien kon de scheidsrechter niet anders dan penalty fluiten: 1-1 via Meeus, en je kon niet zeggen dat het onverdiend was. De lokale aanvalslust leek hiermee geluwd en we stevenden af op een gelijkspel, zo dachten we althans. De thuisploeg zette in de slotminuten nog eens alles op alles en in een scrimmage voor het doel van Danny Wintjens viel de bal dan toch nog voor de voet van Ishan Sogütcü, die twijfelen logischerwijs geen optie vond en de pijnlijke 2-1 genadeloos binnenknalde.

Daar stonden we dan, met lege handen. 't Is niet dat onze jongens er niet voor waren gegaan, maar dat ze vergaten te voetballen veeleer dan de strijd aan te gaan, ja, dat misschien wel.

Volgende week weer beter, dan komt Olympia Wijgmaal!