de bevrijding van turnhout!

Even terug in de tijd, naar 1 september 2017. Na een succesvolle bekercampagne met overwinningen tegen hoger ingeschatte teams stond de Koninklijke Bocholter VV aan de rust van de eerste competitiewedstrijd met 0-2 voor bij Spouwen-Mopertingen, na 45 minuten flitsend en dominant voetbal. Het was op dat moment voor elke toeschouwer duidelijk: dit Bocholt zou meedoen voor de prijzen. Jammer genoeg stond er na 90 minuten in Mopertingen echter 3-2 op het scorebord, en lukte in de wedstrijden nadien - met enige overdrijving - weinig of niets nog. Met 4 op 15 noteerden we onze minste competitiestart in jaren.

Ook gisteravond in Turnhout was het aanvankelijk bibberen. De thuisploeg kwam gevaarlijk opzetten en er was een sterke Stijn Wertelaers nodig om de nul op het bord te houden. Onze jongens kregen gaandeweg echter controle over de wedstrijd en kwamen via de kwieke Bob Putzeys niet onverdiend op voorsprong. Op het halfuur mocht Henry Odutayo vanop de penaltystip aandikken tot 0-2 en we zaten op rozen, net als toen, op 1 september...

Coach Licata zal het vast nog wel eens aangehaald hebben in de kleedkamer - of niet, we hebben ook geen glazen bol - want na de rust bleef KBVV dit keer wél meester van de situatie en gaf het de thuisploeg op geen enkel moment de kans om terug te komen in de wedstrijd. Na een tijdje kwamen er ook kansen, met o.a. een op de lijn gekeerde kopbal van Kevin Dieme (wat speelde hij weer beresterk) en uiteindelijk ook de verlossende 0-3 via Ben Didden. De regen viel inmiddels bij bakken naar beneden, maar die van Bocholt VV kon het niet deren: de broodnodige overwinning was helemaal een feit.

Na die pijnlijke eerste september op Spouwen-Mopertingen zagen we gisteravond voor het eerst echt terug dat dominante KBVV van de bekercampagne. Als de focus er is en dat onontbeerlijke tikkeltje meeval, hebben we zonder enige twijfel een leuke en attractieve ploeg. Nu maar hopen dat de overwinning in Turnhout onze jongens heeft bevrijd en dat ze nu helemaal vertrokken zijn.

Afspraak volgende week zaterdag maar weer, thuis tegen de City Pirates uit Merksem!