dit was... niet goed

Zowel Thes Sport als Spouwen-Mopertingen hadden op zaterdagavond puntenverlies geleden, en dus was de komst van Woluwe-Zaventem - laatste in de stand met amper drie puntjes - een uitgelezen mogelijkheid om dichter bij de top van het klassement te komen. Prins Carnaval gaf de aftrap, een fijne traditie in carnavalsgemeente Bocholt, al bracht dit in het verleden vreemd genoeg slechts zelden geluk. Een winderige namiddag, ook al niet ideaal, maar of dit alles ook maar enigszins als excuus mag gelden..?

Feit is dat onze jongens de wedstrijd vanaf het beginsignaal in handen namen, doch zonder veel gevaar te creëren. De bal ging rond, Zaventem wachtte af - niet onlogisch - en de bal bleef maar rondgaan, zonder al te veel doelgevaar. De eerste helft was het onthouden nauwelijks waard.

Geen nood, dachten we, met de wind in de rug gaat het vast beter, maar nee, ook met de wind in de rug ging het niet beter. Op het uur werd Bram Poell aangetikt door een bezoekende verdediger en penalty: een schaars moment van opwinding dat door Carlo Palmans vlekkeloos werd verzilverd, en zo stond het dan toch 1-0.

Een zucht van verlichting trok door het Damburgstadion. Nu moest en zou het beter gaan, tegen godbetert de allerlaatste in de stand die tot dusver nauwelijks een paar puntjes bij mekaar had weten te scharrelen. Fout gedacht: de laatste in de stand - jawel, die met nauwelijks enkele puntjes - nam resoluut de match in handen en zorgde met flink veel druk op de bal meteen voor doelgevaar. We voelden de bui hangen, en omstreeks minuut 75 was het raak, 1-1 na nota bene de beste aanval die we deze namiddag noteerden. De bezoekers haalden moeiteloos het eindsignaal met dit gelijkspel en bizar als het mag klinken, onze jongens mochten met dit resultaat niet mopperen...

Neen, het was niet goed. Vorige week op Rupel-Boom was het zeer goed. Wie kan het ons uitleggen?