Eerste stunt is een feit!

Een stunt zegt de titel en dat is het ook als een je team uit hogere afdelingen weet te verslaan, zo is het althans in de regel: de hervormingen in het tussenseizoen hebben ons enigszins verward. 

Feit is dat Seraing zich vanmiddag presenteerde als een vlot voetballende tegenstander en halfweg de eerste helft dan ook op voorsprong wist te klimmen (0-1). Het zou moeilijk worden, dachten we, maar onze jongens lieten zich niet kisten. Met goede moed trokken ze naar voren en hun moed leek al snel beloond te worden toen Dino Peljto een uitgelezen kans kreeg voorgeschoteld vanop de penaltystip, doch helaas, hij miste schielijk de wenkende kans. Chapeau voor KBVV dat dit slechts uitstel van executie zou blijken, want luttele minuten later poeierde Andy Peeters de 1-1 binnen, een ruststand die de burger weer alle vertrouwen gaf.

De tweede helft kon niet beter beginnen. Seraing werd al snel gereduceerd tot tien na een rode kaart en Tim Jeunen strafte warrig verdedigingswerk bij de bezoekers af met een simpele kopbal (2-1).

We maakten ons op voor een spannend laatste halfuur, doch beide ploegen toonden zich slordig in het aanvalsspel en ondanks een pak inzet zagen we nog weinig doelgevaar. Onze jongens haalden aldus vrij gemakkelijk de kwalificatie binnen, geen kleine prestatie tegen een sterke tegenstander...

Het laatste woord bewaren we voor de fijne organisatie van de clubdag van vanmiddag, die de ideale omkadering bleek voor een topprestatie. Het eten was erg goed, de wedstrijd eveneens, en dus het feestje achteraf ook. Het was verdorie gezellig toeven in het Damburgstadion vanmiddag, op naar zaterdag 27/8 (19u30), dan komt Oudenaarde op bezoek. We kijken er nu al naar uit!