eervol verloren

Het was een onmogelijke opdracht, tenzij alles zou meezitten. Tweede amateur op een woensdagavond tegen een full-time profclub, dan moet elk balletje goed vallen en moet er worden geprofiteerd van werkelijk elke halve gelegenheid. Onze jongens deden het verre van onaardig, gisteravond Achter de Kazerne, maar het volstond niet om te stunten.

We begonnen hoopgevend en Allessandro Bongiorno verkocht in een gelijkopgaande beginfase een prachtig schot, dat werd gepareerd. Onze jongens deden het niet onaardig en KV Mechelen kwam moeilijk tot uitgespeelde kansen. De stilstaande fase dan maar, iets waar ons elftal dit seizoen bijzonder kwetsbaar op blijkt (eentje op Spouwen-Mopertingen, op Duffel en ook nu weer): in de 20ste minuut krulde Uros Vitas de 1-0 binnen op vrije trap, en nog voor de rust stond het 2-0 - nu in de rebound op vrijschop.

De tweede helft werd zo overbodig. KBVV bleef zich dapper weren doch miste punch in de zone van de waarheid en KVM speelde met de handrem op, zodat de score niet nodeloos opliep. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 3-0. 

Einde bekerverhaal, zonder verliezers. Het was een mooie Croky Cup avond!