en we gaan door!

Dat het een zware opdracht zou worden, stond bij voorbaat vast. De bezoekers uit Châtelet promoveerden dit voorjaar naar de Eerste Amateurklasse en dat is hoe je ook draait of keert nog steeds eeen reeks hoger dan de Tweede Amateurklasse.

Het eerste halfuur was dan ook voor de bezoekers, al noteerden we aan beide kanten mogelijkheden. Onze jongens moesten duidelijk even wennen aan het ritme en gaandeweg gebeurde dit ook. Een uiterst twijfelachtige strafschop maakte de klus er echter niet makkelijker op, en zo gingen we de rust in met 0-1.

Na rusten kwam er beterschap. Coach Licata voerde enkele wissels door en nu slaagden onze jongens erin om de bezoekers terug te duwen. En er kwamen kansen, met als orgelpunt de gelijkmaker van Henri Odutayo (1-1). In deze fase raakte de doelman van Châtelet dermate geblesseerd dat hij niet verder kon en een veldspeler zijn plaats moest innemen en hoewel onze jongens er niet meer in slaagden om te scoren, zou dit een belangrijk gegeven worden.

Na de wedstrijd volgden immers meteen penalty's, en met een tot dan toe vlekkeloos keepende Stijn Wertelaers zagen we het eigenlijk wel zitten. Châtelet faalde meteen maar wij ook, en zo ging het nog even gelijk op - wat is dat toch hemeltergend spannend - tot de bezoekers een tweede keer faalden en we al bij al verdiend de kwalificatie mochten noteren.

Een dikke proficiat voor onze jongens, we bekeren lekker verder!