En weer drie punten!

Nee, het was niet de mooiste wedstrijd die we gisteravond zagen, maar onze jongens hielden wel verdiend de drie punten thuis.

Zwarte Leeuw was overduidelijk niet voor de schoonheidsprijs gekomen en dus zat er niets anders op dan geduldig te blijven en niet in de counterval te lopen. Dit deden onze jongens voorbeeldig, en wat tot een paar weken geleden nog zo moeilijk was - efficiëntie -, lukte nu wel: bij een van de eerste doelkansen was Devon Maes bij de pinken en stond het 1-0.

Ook na de rust kabbelde alles zo'n beetje verder in de diepvries die het Damburgstadion stilaan was geworden. KBVV controleerde en Zwarte Leeuw kreeg in de zone van de waarheid niets klaar. Toen Carlo Palmans halfweg de tweede helft een strafschop mocht verzilveren - wie twijfelt er op zo'n moment nog aan? - stond het 2-0 en leken we op weg naar een eenvoudige overwinning. Dat was echter te vroeg gejuicht, want luttele minuten nadien kregen ook de bezoekers een penalty en met 2-1 op het scorebord zou het toch weer bibberen worden, zo dachten we althans.

Er gebeurde echter niet veel meer en zo bleef het bij een nipte thuiszege, nipt maar deugddoend, hardbevochten en welverdiend.