gedeelde punten in spektakelmatch 

Het was aangekondigd: we zouden twee sterke elftallen aan het werk zien, twee ploegen die voor de aanval kiezen, en de verwachtingen werden ingelost. Bocholt VV en THES Sport brachten vanavond reclame voor het voetbal.

De eerste helft eindigde op 2-3 en daarmee is alles gezegd. THES was doorlopend de betere ploeg, werd nu en dan geholpen door onze defensie en klom na een 0-1 voorsprong - rechtgezet door een kopbal van Tim Jeunen (1-1) - naar een ogenschijnlijk geruststellende 1-3. Donkere wolken pakten zich samen boven het Damburgstadion, tot net voor rust een penalty werd gefloten en Carlo Palmans de spanning terug in de wedstrijd joeg (2-3).

Na rusten ontbond KBVV zijn duivels. We zagen gretigheid, felheid en goed voetbal, en toen de bezoekende doelman een schot van Bram Poell niet kon klemmen, was Tim Jeunen er alweer als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te leggen, 3-3, alles was te herdoen.

Onze jongens bleven plankgas geven en toen THES na een rode kaart werd herleid tot tien man, kwamen de kansen. Een bal op de lat, een goede kans gemist. Dan een kwartier van windstilte. Ze leggen er zich allemaal bij neer, dachten we, maar het Bocholter slotoffensief mocht er wezen: weer een bal op de lat, weer een goede kans, maar 3-3 zou de eindstand worden.

Wat hebben we vanavond gezien? Twee sterke teams - mogelijk de tenoren van Tweede Amateur B -, een pak goede intenties en bij vlagen erg goed voetbal. Propaganda. Het was genieten aan de Damburg, de kers op de taart was er niet, maar daar konden we - pluim voor THES - best mee leven. De competitie is nog lang, we doen gewoon zo verder!