geen doorkomen aan

Een derby tussen twee teams die tot dusver voornamelijk uitblonken in collectieve blokvorming en defensieve organisatie, dat beloofde - zo bedachten we vooraf - een tactisch schaakspel, temeer omdat de bezoekers vanmiddag mits wat meeval de periodetitel konden pakken. Niet dat we geen hoge pet op hebben van Spouwen-Mopertingen: collectief sterk, absoluut, en we konden de (gelegenheids-) roodhemden op geen enkel moment beschuldigen van negatief voetbal, ondanks een vroege voorsprong.

Een vroege voorsprong, inderdaad: eens te meer bleken onze jongens vandaag in hetzelfde bedje ziek. De bezoekers domineerden de openingsfase en troffen al snel raak (0-1, mooie goal), zodat KBVV weer eens in eigen huis op achtervolgen aangewezen was. Er was goede wil, jazeker wel, maar het ontbrak aan kwaliteit en finesse in de zone van de waarheid - de afwezigheid van Bram Poell (geschorst) en Andy Peeters (gekwetst) zal er wel voor iets hebben tussengezeten. Was dit de volledige verklaring? Wie zal het zeggen.

We kabbelden richting rustsignaal, toen de bezoekers nog eens kwamen opzetten - zo dikwijls hebben we dat vanmiddag nu ook weer niet gezien - en aanvaller Timmermans slim de fout uitlokte van onze doelman: penalty en 0-2, daar stonden we dan.

Ook na rusten konden we onze jongens alvast niet beschuldigen van een gebrek aan goede wil, en ze brachten bijwijlen ook goed voetbal, maar de ultieme pass, de verlichte ingeving, ja, die ontbrak eenvoudigweg. Spouwen-Mopertingen trok zich - begrijpelijkerwijs - terug in eigen stellingen en KBVV zocht vruchteloos naar oplossingen. De prima ingevallen Seppe Janssen kreeg al snel een prima kans, doch daar bleef het jammer genoeg bij: veel halve kansen, dat wel, net niet weet u wel, maar we voelden de bui stilaan hangen.

In het slotkwartier sloeg de vlam dan toch nog in de pan. KBVV bleef proberen, en de bezoekers verzuimden de klus tot tweemaal toe af te maken op de counter. Youngster Janssen prikte de 1-2 tegen het net en met nog vier minuten op de klok kwam puntengewin plots binnen handbereik. Onze jongens drongen nu nadrukkelijk aan, zagen de 2-2 wegens (randje) buitenspel afgekeurd, doch moesten zich er finaal toch bij neerleggen: Spouwen-Mopertingen kwam als leider en vertrok als leider, we konden het niet onverdiend noemen.

Volgende week maar weer beter, dan trekken we naar Rupel-Boom!