kbvv - tienen 2-0

Koning winter hield de voetbalwereld dit weekend in een stevige greep, maar loste net op tijd om de wedstrijd tegen Tienen niet in gevaar te brengen. Onze jongens waren vast van plan het nieuwe jaar in te zetten met een driepunter, kwamen nooit in de problemen en slaagden dan ook in hun opzet. Niet dat het voetbal zo fameus was, maar we willen niet moeilijk doen: de overwinning was verdiend en de drie punten zijn op zak.

In de aanvangsfase - zeg maar zowat in de hele eerste helft - wilde geen van beide teams in de kaarten laten kijken. Veel lateraal spel, weinig doelkansen en dus af en toe een onderdrukte geeuw - tot KBVV dan toch uitpakte met een mooi uitgespeelde aanval: Peljto naar Jeunen en het was meteen raak (1-0). Van efficiëntie gesproken!

Na de rust hoopten we op beterschap en al was het voetbal nog steeds verre van sprankelend, onze jongens zochten steeds meer de aanval. Andy Peeters en Bram Poell waren dichtbij de geruststellende tweede treffer, maar zolang het bij een krappe 1-0 bleef, wisten we dat de gelijkmaker zomaar uit de lucht zou kunnen vallen - zo deed een Tiens kopballetje voorlangs ons even huiveren.

Inmiddels was Seppe Janssen komen invallen - een jongen uit de eigen opleiding - en was hij bij een eerste gelegenheid in de rebound nog te weinig alert, dan toonde hij enkele minuten voor tijd zijn killerinstinct. Prima aanname met rechts en koelboedig binnengelegd met links (2-0), een zucht van verlichting trok door het Damburgstadion. Onze jongens speelden de partij rustig uit - Janssen kwam nog dicht bij de 3-0 - en hielden de punten in eigen huis tegen een dapper strijdend maar offensief onmondig Tienen.

Volgende week maken we de immer lastige verplaatsing naar het Prinsenbos van KSC Grimbergen.