KBVV - Turnhout 0-0

Onze jongens deden vorig weekend een goede zaak en wisten zich met een overwinning vanavond tegen Turnhout zeker van de top drie. Helaas, die overwinning is er niet gekomen. Toch was het best een leuke avond aan de Damburg.

Onze jongens hebben de kwalijke gewoonte in eigen huis als een dieseltrein te vertrekken, maar niet zo vandaag. KBVV greep de bezoekers meteen bij de keel en kreeg kansen die niet werden verzilverd. Gaandeweg kwam Turnhout in de wedstrijd en we noteerden onder andere een doelpunt dat wegens buitenspel werd geannuleerd. Al bij al was 0-0 aan de rust de logica zelve.

Na rusten zagen we onze jongens in een compleet andere gedaante: witte truitjes i.p.v. zwarte, haha. We mogen al eens lachen. Gelukkig maar dat ook de wedstrijd zelf leuker en leuker werd, al bleven de echte spetters lang uit. KBVV was meestal baas en verhoogde stelselmatig het tempo, maar diende steeds op zijn hoede te blijven voor een dodelijke counter. We noteerden enkele fases die mits een slimme laatste pass tot een zuivere doelkans hadden kunnen leiden, en aan de overkant een sterke parade van Stijn Wertelaers. Henry Odutayo zette zich sterk door en trof de paal, luttele ogenblikken later deed een bezoekende aanvaller hetzelfde. De wedstrijd eindigde aldus zoals ze was begonnen: op 0-0.

Onze mening? Als er iemand had mogen winnen, was het Bocholt VV. Was het punt dan het resultaat van een Turnhoutse hold-up? Neen, dat zeker niet. Beide ploegen maakten er een felle en al bij al faire strijd van, zodat we ons bij dit resultaat kunnen neerleggen. 

Op naar volgende week, op naar de Piraten in Merksem!