mededeling van het bestuur i.v.m. de licentie

Het hoofdbestuur van onze club laat weten dat Bocholt VV geen licentie zal aanvragen voor Eerste Amateurklasse en dus dit seizoen niet zal kunnen promoveren. Het persbericht:

"Na rijp beraad heeft onze club besloten geen licentieaanvraag in te dienen voor de Eerste Amateurklasse. Bocholt VV is een financieel stabiele club en acht zich op dit moment onvoldoende gewapend om de nodige investeringen in infrastructuur en spelerscontracten te doen.

Het spreekt voor zich dat het clubbestuur deze beslissing met pijn in het hart heeft genomen. De resultaten en huidige klassering van ons eerste elftal - die duiden op het uitstekende werk van spelers en technische staf - stemmen immers de hele club tot tevredenheid, en de ambitie om dit seizoen een zo goed mogelijk eindklassement te behalen, blijft hoe dan ook onveranderd.

Bocholt VV is ambitieus maar tegelijk ook realistisch. De huidige eisen die worden gesteld voor een reeks die de naam 'amateurklasse' draagt, zijn zwaar en druisen ons inziens in tegen het beginsel van sportieve ambitie - dat toch ook voor kleinere clubs haalbaar zou moeten zijn. Het kan onmogelijk de bedoeling zijn dat in een reeks als Tweede Amateurklasse slechts enkele clubs in de mogelijkheid zijn om te promoveren.

Onze club is al sinds jaren een vaste waarde in de nationale voetbalreeksen, niet in het minst dankzij de kwaliteitsvolle jeugdwerking, en wenst dit op dit moment niet te hypothekeren met een onzeker financieel avontuur. Dat een licentie in de komende seizoenen wel mogelijk zal worden, is echter niet uitgesloten. Zoals gezegd is Bocholt VV financieel gezond en kijken we de toekomst met optimisme tegemoet."