met een puntje de winterstop in

Na het débâcle van vorig weekend verwachtte iedereen dat onze jongens zich in Kapellen zouden herpakken en dat gebeurde dan ook. KBVV en FC Cappellen maakten er een leuke wedstrijd van, met wisselende kansen, en net toen we dachten dat we de drie punten op zak hadden, zat het venijn dan toch nog in de staart.

De eerste helft verliep gelijkopgaand, al kreeg de thuisploeg wel de betere kansen en moesten we rekenen op de bijstand van Dame Fortuna bij een prima schot op de paal. 0-0 aan de rust.

Na de pauze schakelden onze jongens een versnelling hoger en kreeg Cappellen het moeilijk, al was de grootste kans in die fase vreemd genoeg weer voor rood en geel. Een foutieve tackle in ons strafschopgebied werd bestraft met een elfmeter, maar weer hadden we meeval: Danny Wintjens was kansloos, maar het schot stierf opnieuw op de paal. Voor onze jongens meteen het signaal om het gaspedaal nu helemaal in te drukken. En wat Dino Peljto nog niet lukte, deed de ingevallen Seppe Janssen luttele minuten voor tijd wel: draaien, hoek kiezen en scoren (0-1)!

Cappellen had nu geen andere keuze dan alles op alles te zetten. Onze verdediging gaf echter geen krimp en het leek te gaan lukken tot de scheidsrechter plots de ene vreemde beslissing na de andere begon te nemen. Een vrije trap in cadeauverpakking werd zo - in minuut 95! - nog maar eens in de zestien gedropt en in het geharrewar slaagde een thuisspeler er dan toch in om de gelijkmaker aan te tekenen (1-1).

Behoorlijk zuur om zo nog twee minuten te verliezen, maar als we heel eerlijk zijn, moeten we toegeven dat Cappellen het punt ook wel had verdiend.

De volgende twee weekends brengen we door aan de feestdis, om dan weer af te spreken op zondag 8 januari voor de thuiswedstrijd tegen KVK Tienen. Fijne feestdagen iedereen!