moeilijk, maar verdiend!

Gemakkelijk gaat het nooit in deze reeks, en dat was ook in Sint-Lenaarts het geval. De thuisploeg streed voor elke morzel grond en kreeg in het slot van de wedstrijd ook bijna loon naar werken. Bijna.

De eerste helft bracht voornamelijk balbezit voor KBVV; echte kansen bleven aanvankelijk uit. Halfweg de eerste helft kregen we een penalty na handspel en dat was een kolfje naar de hand van topschutter Henry Odutayo (0-1). Toen even later de scheidsrechter zijn kans schoon zag om ook de thuisploeg een kans te gunnen vanop de stip, aarzelde hij niet. We beschouwden het als een vorm van gerechtigheid dat de elfmeter stierf op de buitenkant van de paal, en haalden zonder veel moeite de rust. 

In de tweede helft mocht Alessandro Bongiorno alleen op de lokale doelman af, maar hij miste. De wedstrijd bleef fel en tien minuten voor tijd zorgde Ben Didden voor 0-2. Ook Henry Odutayo mocht nog eens alleen doorstomen richting doel, maar we kregen geen geruststellende derde treffer. Integendeel, het was Sint-Lenaarts dat na de aansluitingstreffer in minuut 88 (1-2) nog schrikbarend dicht bij de gelijkmaker kwam, zodat het laatste fluitsignaal erg bevrijdend klonk. Al bij al mogen we zeggen dat KBVV drie verdiende punten pakte.

Op deze manier klimmen we tot op één schamel punt van leider THES, dat wel vanmiddag nog speelt in Vosselaar. Spouwen-Mopertingen won eveneens en blijft aanklampen op de derde plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft zo alles mogelijk in Tweede Amateur B.

Opnieuw een dikke proficiat aan onze jongens!

UPDATE THES won vanmiddag in Vosselaar met 0-3 en behoudt zo vier punten voorsprong in het klassement. Volgende speeldag staat de wedstrijd Spouwen-Mopertingen - THES op het programma.