neus op de feiten...

De zon scheen uitbundig vanmiddag aan de Damburg, en met twee teams die goed voetbal prediken maakten we ons op voor een leuke pot voetbal. Dat er nog een eindrondeticket op het spel zou staan, was door de licenties zo'n beetje naar de achtergrond geduwd - slechts vier clubs in onze reeks vroegen immers een licentie voor de hoogste amateurklasse aan, waaronder KBVV en Rupel Boom - en dat is best jammer te noemen, aangezien de spankracht op die manier toch serieus wordt verminderd.

Hoe dan ook, het eerste half uur was best leuk om volgen, met een op en af kabbelend spelbeeld waarin Bocholt VV en Rupel Boom mekaar in evenwicht hielden. We zagen enkele schuchtere pogingen van onze aanvallers, maar tot grote kansen leidde het allemaal niet. In het derde kwartier kwamen de bezoekers opzetten en dat resulteerde in een voorsprong via Adesanya (0-1). Een mooie Bocholter aanval over meerdere stationnetjes werd vervolgens in extremis nog afgeblokt, en zo gingen we rusten met het kleinste verschil.

Onze jongens vatten de tweede helft aan met frisse moed en zochten moedig de weg naar het doel, maar helaas, tot uitgespeelde kansen komen bleek erg lastig tegen het stevige bezoekende blok. Niek Van den Putte mocht vrij aanleggen op de rand van de zestien, maar zijn schot miste overtuiging. Het verschil werd vanmiddag dan ook gemaakt in het offensieve compartiment, het laatste halfuur was helemaal voor Rupel Boom en in de Bocholter defensie was het alle hens aan dek om de gaten te dichten. Wat stilaan onvermijdelijk leek, gebeurde dan ook: 0-2 en 0-3, en boeken dicht.

Slotsom? Het was geen opbeurend spektakel vanmiddag. Rupel Boom toonde zich een sterke tegenstander, maar laten we een kat een kat noemen: onze jongens stelden teleur. Verliezen tegen een sterke tegenstander kan gebeuren en is inherent aan voetbal, maar wat ons het meest ontgoochelde, was de gelatenheid in het laatste halfuur. Wat een topper had moeten zijn, leek bijwijlen een eindeseizoenswedstrijd...

Volgende week weer beter!