op karakter!

Toegegeven: toen we gisteravond omstreeks 20u15 in een ijzig koud Damburgstadion naar de 0-2 op het scorebord keken, voelden we enkel gelatenheid. Dat het na negentig minuten toch nog goed zou komen, hadden weinigen verwacht. Weer een dikke pluim op de hoed van spelers en technische staf!

Met dat laatste doen we echter mensen tekort. Er was immers al een soort prewedstrijd en die werd bewonderenswaardig gewonnen door onze vrijwilligers. De sneeuwvlakte leek aanvankelijk nog onbespeelbaar, en het simpele feit dat de wedstrijd om 19u30 op gang werd gefloten, voelde al aan als een overwinning. Chapeau!

Jammer genoeg waren niet al te veel fans bereid om naar het Damburgstadion af te zakken. Het was dan ook berekoud en naar verluidt werd er in Brussel nog een wedstrijd afgewerkt. In de eerste helft konden we niet anders dan de afwezigen overschot van gelijk geven. Onze jongens waren onmachtig en slikten twee goals in een verder geschiedenisloze eerste helft. Het leek een avond te worden om snel te vergeten.

Na de rust tapte KBVV uit een ander vaatje en trok resoluut naar voren. Toen Andy Peeters (of was het Odutayo?) de 1-2 tegen het net prikte, leek het nog een eerredder, maar onze jongens toonden eergevoel en winnaarsmentaliteit. Op het uur kopte een bereidwillige Tiense verdediger de 2-2 in eigen doel, en nog was het niet genoeg voor KBVV. Tienen kwam er nauwelijks nog uit en vijf minuten voor tijd was het Carlo Palmans die - net als tegen Vosselaar - met zijn uitmuntende traptechniek het verschil maakte en een vrije trap feilloos benutte (3-2). Een identieke fase aan de overkant werd nog puik gered door Stijn Wertelaers en zo was de buit helemaal binnen. Een prachtig resultaat, zeker ook in het licht van de titelstrijd: THES Sport bleef op eigen veld steken op 1-1 en onze jongens sluipen zo tot op vier punten van de leider. 

Slotbedenking. KBVV miste gisteravond drie titularissen in de verdediging en zo zagen we noodgedwongen jongens als Ferre Wels, Elias Ramaekers, Kevin Geebelen, Andrea Cascio en Danton Maes aan het werk. Stuk voor stuk piepkuikens uit onze jeugdopleiding (tien van de vijftien namen op het wedstrijdblad waren 'eigen' jongens), en wat hebben ze het schitterend gedaan. Nodeloos te zeggen dat we als club fier de borst vooruit steken op een avond als die van gisteren. We boeren verder!