spektakel aan de damburg

3-3 gaf het scorebord aan na negentig minuten en zo werd de neutrale toeschouwer vanmiddag de grote winnaar. KBVV en Vosselaar maakten er een slopend en boeiend kijkstuk van, en aan het eind van de rit was een gelijkspel wellicht gewoon terecht.

Van bij de aftrap was duidelijk dat de bezoekers naar Bocholt waren gekomen om strijd te voeren. Ze jaagden op alles wat bewoog en maakten het onze jongens voortdurend erg lastig. Slecht ontzetten op links en een mindere tussenkomst van onze doelman zorgden voor een niet onverdiende 0-1. Onze jongens wilden wel, maar kregen moeilijk vat op de viriele aanpak van de bezoekers. Een klasseflits van Henry Odutayo bracht de bordjes nog wel in evenwicht, maar op slag van rust viel er toch weer een flinke bres in onze verdediging en liet Vosselaar de wenkende kans niet liggen: 1-2. Het dient gezegd, de manier waarop de bezoekers vooral langs de lijn tekeer gingen, was niet bepaald waardig te noemen. Alle middelen leken geoorloofd om de tegenstand uit het evenwicht te brengen.

Knap van onze jongens dat ze zich niet lieten verleiden tot een smerig potje voetbal, al stonden ze na rusten wel op een schier uitzichtloze 1-3 te kijken. Het sein voor coach Licata om zijn elftal enigszins te herschikken en geduld te prediken bij zijn discipelen. En dat werkte: de bezoekers uit Vosselaar hadden heel wat energie verspeeld en kregen het niet meer belopen, zeker nu onze jongens de bal aan een steeds hoger tempo begonnen rond te spelen. De ingevallen Bongiorno zorgde voor 2-3, Vanhaens gelijkmaker werd nog afgekeurd wegens voorafgaand handspel van Didden, doelman Wertelaers schudde nog wat fameuze reddingen uit zijn mouw (dat had hij bij 0-1 overigens ook al gedaan), de eveneens ingevallen Ramaekers miste een dot van een kans, en toen niemand het nog durfde hopen was het kapitein Carlo Palmans die een vrije trap enig mooi in de kruising mikte. 3-3, het Damburgstadion kraaide van plezier!

Schieten we er veel mee op? Wellicht niet. Een punt was onvoldoende om nog echt in aanmerking te komen voor de periodetitel. Was het een leuke wedstrijd? Dat heel zeker wel.

Volgende week zijn we vrij.