spijtige vierde nederlaag

Onze jongens verloren gisteravond de topper bij Thes Sport, ondanks een meer dan behoorlijke prestatie, en mogen zo de (kleine) hoop op het kampioenschap definitief opbergen.

Een Limburgse derby, en al liggen Bocholt en Tessenderlo een slordige veertig kilometer uit mekaar, dat zorgt steevast voor wat extra cachet. De eerste helft was bijzonder aangenaam om volgen. Thes probeerde zijn wil op te leggen, maar er waren evenzo periodes waarin KBVV de zaken controleerde. Er kwamen kansjes over en weer, en na twintig minuten was het raak: een lukraak in het strafschopgebied gedropte bal werd door onze - doorgaans zo secure - verdediging bijzonder knullig verwerkt en het stond 1-0. Het sein voor de thuisploeg om het gaspedaal in te drukken, vreesden we even, maar onze jongens wisten wel raad met de lokale aanvalsgolven, sterker nog, ze namen de partij nu stevig in handen en wist Bram Poell bij een eerste gelegenheid de bal niet voldoende te controleren, dan deed hij dit even voorbij het halfuur wel. Hij dook alleen op voor de keeper en bleef ijzig kalm: 1-1, meteen een correcte ruststand.

Helaas, in de tweede helft - nu op een besneeuwd veld - was het allemaal heel wat minder, en Thes hoefde niet te imponeren om alsnog de drie punten in eigen huis te houden. Oude bekende Dylan Vanwelkenhuyzen slaagde er niet in om te scoren, maar de 2-1 bleek onvermijdelijk en zo dienden we met lege handen de terugreis naar Bocholt aan te vatten.

Tja, en wat nu? Berchem en Thes strijden om de titel in Tweede Amateurklasse B, die vogels zijn definitief vliegen. Wat de eindrondetickets betreft, zullen de nummers drie en vier wellicht van de partij zijn. KBVV staat nu al een hele tijd vierde en weet de komende weken wat er op het spel staat.

We doen dapper verder!