verdiende winst in hoogstraten!

Bocholt - Hoogstraten, het moet zowat de verste verplaatsing zijn van het seizoen. Een roteind tot de autostrade - in Nederland - en dan weer een roteind tot Hoogstraten VV, maar het was het helemaal waard: KBVV pakte vanavond drie verdiende punten mee naar huis.

Het eerste halfuur was helemaal voor ons. De thuisploeg verkeerde duidelijk in degradatiestress en wist zich geen raad met het vlotte combinatiespel dat onze jongens tentoon spreidden. Aanvankelijk bleef het slechts bij halve kansen voor Ramaekers en Peeters, maar op het halfuur brak de wedstrijd helemaal open. Elias Ramaekers zette zich sterk door op links en Henry Odutayo scoorde de makkelijkste goal uit zijn carrière. Even later kregen we een overduidelijke strafschop en was het weer Odutayo die voor 0-2 zorgde. Weer even later was Hoogstraten plots daar - het eerste lokale gevaar - en zo gingen we rusten met 1-2.

Na de rust werd het allemaal heel wat minder. De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar dat lukte niet helemaal, en het laatste halfuur bracht vooral controlevoetbal. We hadden nog kunnen scoren, maar eigenlijk maakte het niets meer uit: onze jongens sleepten een oververdiende 1-2 winst uit de brand.

Toch nog even benadrukken: we hadden nogal wat afwezigen vandaag. Ruben Scheelen was geschorst en er waren wat zieken. Dat we vandaag - enigszins noodgedwongen - met jongens als Jarno Goossens, Elias Ramaekers en Ferre Wels de wedstrijd aanvatten, en dan toch baas konden zijn op verplaatsing, beschouwen we wellicht meer nog dan de uitslag als een geweldige overwinning. Met dank aan een trainer die kansen durft geven, en aan een centrale as die er vanavond stond als een huis. 

Drie dikke punten... Wij zijn Bocholt VV!