voorbeschouwing berchem sport - Bocholt vv

We hadden afgelopen woensdag het genoegen te mogen aantreden in het Stade du Pays de Charleroi - de 5-0 was nog enkele uren weg - en onze TD Rony Vangompel zei 'dat we dit moment toch maar weer mogen bijschrijven in de clubgeschiedenis'. Overschot van gelijk had hij: Moeskroen, Beveren, STVV, AA Gent, Club Brugge, Anderlecht en nu Sporting Charleroi, het lijstje van eersteklassers - profclubs - waartegen onze club Bocholt VV de laatste jaren al mocht aantreden begint bepaald indrukwekkende vormen aan te nemen. Iets om fier op te zijn, ongetwijfeld, en mochten Tim Jeunen of Dino Peljto woensdag wat meer geluk hebben gehad, dan hadden we het allemaal nog wel eens willen zien...

Maar goed, de schijnwerpers van eerste klasse gaan weer uit, komende zondag in Berchem is het weer bittere realiteit. Onze jongens legden een mooi bekerparcours af, pakten vier op zes in de competitie-aanhef, maar gingen afgelopen zondag tegen Grimbergen pijnlijk onderuit. De wedstrijd in Berchem wordt plots heel erg belangrijk, en neem daar de verplaatsing van volgende week naar Overijse meteen ook maar bij. Niet dat het nu plots op leven en dood is - we schrijven ocharme eind september - maar om de rust in de tent te bewaren, is puntengewin toch wenselijk.

Berchem Sport is een echte traditieclub (stamnummer 28 astublieft), met jaren ervaring in de hoogste regionen van het Belgisch voetbal - al spreken we dan wel van decennia geleden. Het wordt geen eenvoudige klus, daar in de Antwerpse rand, maar het vertrouwen in ons eerste elftal blijft groot. Er staat iets, zeker weten, en we twijfelen er geen seconde aan dat onze jongens komende zondag in staat zullen zijn tot een puik resultaat.

Mogen we immers niet stellen dat traditieclub Berchem Sport komende zondag een tegenstander treft met ook een stilaan flinke traditie? Ach, wat maakt dat nu ook uit, ook zondag ligt de waarheid weer daar waar ze hoort te liggen: tussen de krijtlijnen.

Succes jongens!