voorbeschouwing bocholt vv - berchem sport

De winter hield de laatste tijd even lelijk huis, en al bleven we in Limburg bespaard van de ergste excessen, het Prinsenbos van Grimbergen bleek afgelopen zondag te weinig bespeelbaar voor een deftig potje voetbal. Jammer? Wie zal het zeggen.

Laten we maar hopen dat het voetbal komend weekend wél z'n normale verloop mag kennen. Ons eerste elftal ontvangt Traditionsverein Berchem Sport, de fiere leider in het klassement, en dus staan we voor niet minder dan een flinke topwedstrijd. Nummer vier ontvangt nummer één, daar willen we nog wel eens naar uitkijken...

Onze jongens klopten vlak na de winterstop KVK Tienen en maakten aldus met kersverse coach Laurijssen een punt: deze competitie is nog niet gespeeld. Met een achterstand van acht punten - en met het tweede periodekampioenschap in het achterhoofd - zouden we zondag dus best, enfin... moeten we zondag dus eigenlijk... laten we eerlijk zijn... gewoon winnen! Tegen de leider, het is eenvoudig gezegd, maar soms mag het.

Ergens in september maakten onze jongens het diezelfde leider in eigen huis nog flink moeilijk. Het werd 1-1, maar voor KBVV was het een halve nederlaag. Dat dit niets garandeert voor zondag, weet het kleinste kind, maar toch maken we ons sterk dat we zondag de drie punten thuis kunnen houden.

Zij zijn Berchem Sport, maar wij zijn Bocholt VV. Het zou wel eens erg interessant kunnen worden, zondag aan de Damburg...