voorbeschouwing bocholt vv - cappellen

Het doek mag bijna vallen. De temperaturen bereiken zomerse waarden en met nog twee speeldagen te gaan komt er stilaan een einde aan een lange en slopende competitie. Van uitbollen is in Bocholt echter nog bijlange na geen sprake: indien onze jongens er zondag in slagen de drie punten thuis te houden, wacht hen nog een regelrechte titelwedstrijd in Tessenderlo. Van inzet gesproken!

Einde seizoen, dat betekent ook heel wat beweging qua spelersverloop. Zo vernamen we vandaag het spijtige nieuws dat Jarno Goossens, jeugdproduct van Bocholt VV en sinds twee jaar timmerend aan de weg in de A-kern, onze club verlaat voor eersteprovincialer Bree-Beek. Erg jammer, en ook wel een beetje zuur, aangezien Jarno eerder zijn akkoord gaf voor een verlengd verblijf bij de moederclub. Het zij zo.

Zondag wacht ons hoe dan ook een lastig karwei, de zoveelste al dit seizoen. Cappellen is immers een team dat we hoog inschatten, want steeds bereid tot voetballen, maar dit seizoen was er voor Antwerpenaren eentje van vallen en opstaan. We twijfelen er niet aan dat de huidige negende plaats voor geel en rood enigszins teleurstellend is.

Ons eerste elftal heeft het in 2018 tot dusver uitstekend gedaan en lijkt verre van uitgepraat, de 0-4 van vorige week in Overijse spreekt wat dat betreft boekdelen. Het lijdt geen twijfel dat onze jongens er ook komende zondag alles aan zullen doen om de punten aan de Damburg te houden. 

De Damburg, waar we dit seizoen nog niet verloren. De Damburg, waar Andy Peeters na anderhalf decennium KBVV zijn laatste thuiswedstrijd in wit en zwart speelt. De Damburg, waar we hopen op zoveel mogelijk supporters, nu we meer dan ooit in volle titelstrijd zijn.

Tot zondag!