voorbeschouwing bocholt vv - cappellen

Zondag is het zover. Maanden van speculeren over de sterkte van ons eerste elftal en die van de tegenstanders kan dan eindelijk een eerste keer worden afgemeten in een echte waardemeter. Onze jongens werden deze week in zowat elke voorbeschouwing naar voren geschoven als titelfavoriet - o.a. door onze vorige coach Johan Houben - en lukten een tot dusver perfect bekerparcours, maar het zal toch pas de competitie zijn die echt van tel is.

Die competitie, dat is de Tweede Amateurklasse. Een degradatie, hebben we zo vaak gehoord de laatste weken en strikt genomen is onze club - hoewel we een prachtige derde plaats behaalden in de vorige competitie - inderdaad afgegleden van het derde naar het vierde niveau in het Belgische voetballandschap. 

Toch leggen we onszelf niet nodeloos druk op. Onze ploeg is versterkt, doch heeft weinig overschot in de breedte, en dus mikken we net zoals de voorbije seizoenen op een plaatsje in de top van het klassement en zien we dan weer verder. Het kan niet anders of Dame Fortuna zal op een dag in het voorjaar ook eens de weg naar het Damburgstadion vinden...

Maar goed, de actualiteit is in voetbal de enige waardemeter. Zondag komt Cappellen, dat net als KBVV erg hoog wordt ingeschat en dus mogen de mouwen weer opgestroopt. Wedden dat het een pittige aankondiging wordt van een lang en slopend seizoen? 

Game on!