voorbeschouwing bocholt vv - chatelet

Op zaterdagavond (20u) verwelkomen we in het Damburgstadion onze tweede tegenstander in de strijd om de Beker van België. Na de al bij al overtuigende overwinning van vorige week in Zele treffen we met de Henegouwse club Sporting Châtelet-Farciennes een opponent van formaat, getuige daarvan de titel van vorig seizoen in de Tweede Amateurklasse C en uiteraard bijhorende promotie naar het hoogste amateurniveau.

Châtelet-Farciennes is een relatief nieuwe naam in het nationale voetbal. Toen in 2016 FC Farciennes er het bijltje bij neerlegde, waren de buren van Sporting Châtelet er als de kippen bij om de verlaten installaties in gebruik te nemen en zo drong ook een naamswijziging zich op. Royal Châtelet-Farciennes Sporting Club toonde zich zoals gezegd meteen een succesverhaal door in de titelstrijd van afgelopen seizoen traditieclubs als Olympic Charleroi en FC Luik achter zich te houden.

Namen als Lorenzon en Charlier klinken ons alleszins bekend in de oren en doen ons met gemengde gevoelens terugdenken aan lastige verplaatsingen bij teams als Ciney en Walhain, zware fysieke veldslagen op omgeploegde akkers in duistere dorpjes. Het geeft ons een idee van de taaiheid van Châtelet-Farciennes. 

Het zal ongetwijfeld moeilijk worden, maar moeilijk gaat ook. Afspraak in het Damburgstadion!