voorbeschouwing bocholt vv - city pirates

De Piraten komen eraan! Op zaterdagavond ontvangt KBVV de City Pirates uit Merksem en dat is niet zomaar een tegenstander. Gegroeid uit de assen van een aantal zieltogende provincialers, vertegenwoordigen de Pirates in de eerste plaats een breed sociaal geïnspireerd project, met de laatste jaren ook heel wat sportief succes. Als promovendus uit de Derde Amateurklasse doen de geel-blauwen het dit jaar ook al niet slecht: met 8 punten telt de club voorlopig één puntje meer dan Bocholt VV.

Onze jongens kennen het klappen van de zweep natuurlijk al langer, al leken ze de laatste weken het spoor bijster. Met een magere 4 op 15 was de start niet fameus te noemen, maar vorige week in Turnhout zagen we toch weer tot wat ons elftal in staat is. Met dominant en bijwijlen goed voetbal lieten de Bocholter elf de thuisploeg geen enkele kans om in de wedstrijd te komen, en de 0-3 was geenszins overdreven.

Alles minder dan een overwinning op zaterdag zou de sterke prestatie op Turnhout echter teniet doen. Laten we dus hopen dat de focus ook morgen weer optimaal is en dat we weer die sterke ploeg zien van vorige week, zodat we morgenavond - opgelet: voorspelbaar grapje op komst - het galjoen van de Piraten met man en muis tot zinken kunnen brengen!