voorbeschouwing bocholt vv - kvk tienen

Een nieuw jaar, een nieuw begin. 2016 is helemaal voorbij en was in die zin een uitzonderlijk jaar dat we afscheid namen van twee hoofdtrainers, bepaald geen gewoonte in het Damburgstadion. En natuurlijk zijn er steeds (goede) argumenten voor de trainerswissel geweest: Johan Houben had zijn groep tot het uiterste gedreven en de druk voor zichzelf onmogelijk hoog opgevoerd, terwijl we bij Philip Haagdoren voelden dat er nog weinig geloof was in betere resultaten. Wat we echter niet vergeten, zijn twee mannen met het hart op de juiste plaats, en dat maakte het telkens ook een beetje pijnlijk.

Vooruit nu maar, op naar 2017. Een nieuwe T1 is er vooralsnog niet - al weten we uit goede bron daar daaraan wordt gewerkt - en dus zal assistent Ronny Schuermans zondag tegen zijn ex-club KVK Tienen wellicht de honneurs mogen waarnemen. En het wordt meteen belangrijk. Onze jongens eindigden het jaar op een vierde stek en met acht punten achterstand op leider Thes Sport, dat wil zeggen dat als we nog ambitie hebben naar meer, er dringend een reeksje moet worden neergezet.

Voor Tienen is het een seizoen van bang achterom kijken. Met vijf op achttien werd 2016 niet bepaald glorieus afgesloten, maar dat kan van de 1 op 6 van onze jongens eigenlijk ook gezegd worden. Voor beide teams staat er zondag dus meteen al heel wat op het spel, komt dat zien om 14u30!