Voorbeschouwing bocholt vv - rc hades

Met de komst van RC Hades op zaterdagavond zijn we toe aan het tweede bedrijf van het derbydrieluik Thes - Hades - Spouwen. Niets gaat boven een leuke derby: de achtergronden zijn dezelfde maar er hangt net dat tikkeltje meer intensiteit en rivaliteit in de lucht. Neem nu de wedstrijd van veertien dagen geleden tegen Thes: het was de allereerste keer dat onze clubs mekaar ontmoetten, en toch voelde je doorheen de gehele wedstrijd dat er net iets meer strijd werd geleverd dan in andere wedstrijden. Wat daarin natuurlijk ook meespeelt, is het simpele feit dat de spelers mekaar beter kennen dan in andere wedstrijden. Ook tegen Hades zal dat trouwens het geval zijn, denken we alleen nog maar aan Bekir Car en vooral aan Kristof Bloemen, beiden in een recent verleden nog de flanken afrazend van het Damburgstadion, en tegenwoordig spelend in groen en wit.

Wat weten we nog zoal over de Kiewitse trots? Dat ze een prima opleiding heeft, zeer zeker: de wedstrijden tussen onze beider jeugdteams staan steeds garant voor pittige duels. Dat het naburige festival Pukkelpop elk jaar een pak Hades-medewerkers op de been brengt, dat ook. Dat de club een flinke opmars heeft gemaakt de laatste jaren - op goed zeven jaar van Tweede Provinciale naar de Tweede Amateurklasse, erg knap toch wel. Dat de start van de promovendus met 7 op 21 niet al te best is geweest...

Onze jongens van hun kant kwamen vorige week in Hoogstraten erg overtuigend voor de dag. De lijn doortrekken is nu de boodschap om weer een stap richting top van het klassement te zetten - toch altijd onze ambitie.

Op naar een mooie en spannende derby!