Voorbeschouwing Bocholt vv - Seraing

De zomervakantie loopt op z'n einde, oefenwedstrijden (dinsdag wel nog eentje tegen Patro) en eerste bekerwedstrijden zijn achter de rug en we maken op voor het echte werk. Morgen bijvoorbeeld, dan spelen we een stevige bekerwedstrijd tegen RFC Seraing. Na de vlotte overwinningen tegen Harzé (10-0) en Waterloo (1-3) kondigt deze tegenstander zich aan als een zwaardere brok.

RFC Seraing lijkt een mooie traditieclub die bij de voetballiefhebber heel wat belletjes doet rinkelen, maar schijn bedriegt. Stamnummer 17 verdween in 1996 wegens een faillissement en de club die we morgen op bezoek krijgen is een curieuze cocktail van - houd u vast - RFC Bressoux, RFC Jupille, Union Liégeoise, Seraing RUL, RFC Sérésien, FC Bressoux (bis), FC Metz, Boussu Dour Borinage en Charleroi-Fleurus, dit alles in een kafkaiaans kluwen van fusies, faillissementen, overnames, heroprichtingen en stamnummeroverdrachten.

Dit mag niet wegnemen dat we onze tegenstander van morgen zullen ontvangen met veel respect. Vorig seizoen kwamen de rood-zwarten uit de Luikse rand nog erg dicht bij een plek in 1B, maar het zou toch de hoogste Amateurklasse worden. Een reeks hoger dan KBVV, en dus ongetwijfeld een harde noot om kraken.

Onze jongens lieten in de voorbereiding hoopgevende dingen zien en lijken klaar. Morgen weten we meer.

Opgelet: voor deze bekerwedstrijd geldt een gedeelde recette en bijgevolg dient iedereen de gebruikelijke prijzen te betalen (ook abonnees en studenten)!