voorbeschouwing bocholt vv - sporting hasselt

Het is slechts één van de dertig wedstrijden, dat klopt helemaal, maar als we d'r op een seizoen naar eentje uitkijken, is het misschien toch wel deze: Bocholt VV - Sporting Hasselt, een derby en de laatste jaren ook een klassiekertje. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we een paar keer hebben verloren - de laatste keer bijvoorbeeld, bijna exact twee jaar geleden, met flinke 0-3 cijfers - maar ook herinneren we ons nog levendig hoe de jonge garde van Rony Vangompel drie seizoenen terug de hoofdstedelingen een alleszeggende 4-0 om de oren sloeg. Onze voorlijn was die dag onhoudbaar, Michal Fidziukiewicz en Christophe Bertjens - het lijkt al een eeuwigheid geleden.

Zo'n vaart hoeft het zaterdag niet te lopen. Onze jongens mogen met 9 op 9 dan wel de wind in de zeilen hebben en Sporting mag dan wel onderin de rangschikking hangen, het zal hoe dan ook niet van een leien dakje lopen in deze altijd weer intense en felbevochten wedstrijd. Dat we willen winnen, mag overduidelijk zijn, dat we Sporting Hasselt niet onderschatten eveneens. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen, en als we de kern van groen-blauw-wit even overschouwen, zien we naar onze mening bovendien voldoende kwaliteit om te concluderen dat de 'Spor' onder haar waarde gerangschikt staat.

We zijn dus op onze hoede, maar laat er geen twijfel over bestaan: onze jongens zullen klaar zijn voor de Slag om de Damburg! (vergeeft u ons enig gevoel voor dramatiek)