voorbeschouwing bocholt vv - spouwen-mopertingen

Als hier ooit een voorbeschouwing onder voorbehoud is verschenen, dan wel vandaag. De winter maakt grillige sprongen dezer dagen, en het valt maar af te wachten of de weersomstandigheden zullen toelaten dat er zondag gevoetbald kan worden. Wat zou een afgelasting jammer zijn!

De komst van Spouwen-Mopertingen naar het Damburgstadion kondigt zich alleszins volledig anders aan dan in het tussenseizoen werd voorspeld. Zowel KBVV als SpoMo zagen heel wat spelers andere oorden opzoeken en kregen dan ook hooguit een plek in de hogere middenmoot toebedeeld. Het pleit voor de vakkennis van de sportief verantwoordelijken Vangompel en Schoefs dat de eerste wedstrijd van de terugronde - veeleer dan enkel een leuke derby - een absolute topwedstrijd tussen de nummers één en twee wordt.

De heenwedstrijd bracht alvast heel wat spektakel, jammer genoeg voor ons met een bittere nasmaak. Onze eerste helft op die eerste september moet zowat de beste van het lopende seizoen zijn geweest, maar na de rust zagen we een riante voorsprong alsnog omgebogen worden in een nederlaag. Wij zaten toen volop in een succesvolle bekercampagne, voor Spouwen-Mopertingen was het het startschot voor een puike eerste seizoenshelft, met aan het eind de officieuze titel van herfstkampioen. Opvallende figuren in het sterke geel-blauwe team zijn o.a. Ali Yildiz en Bram Poell (ex-KBVV).

Onze jongens hebben er een grillige heenronde opzitten. De start was erg matig, dan volgde een revival, in een derde fase boerde de spelkwaliteit zorgwekkend achteruit maar pakten we wel nog punten en de laatste weken viel alles dan wonderlijk in de plooi, met oververdiende winst op Cappellen en een bijzonder knappe stuntzege tegen titelfavoriet THES. Dat dit de laatste weken steevast gebeurt met een tiental jongens in de kern die minstens een deel van hun opleiding in Bocholt genoten, is een gegeven waarop we bijzonder trots zijn.Velen roepen het, Bocholt VV doet het. Onontbeerlijk hierbij is een gedreven en slimme coach - dikke pluim voor Mirko Licata - en een sterke as waarop we kunnen rekenen, en met (jonge) routiniers à la Palmans, Scheelen, Dieme en andere Peetersen zitten we ook wat dat betreft de laatste tijd heel erg goed. Laten we verder niet vergeten dat Stijn Wertelaers een dijk van een seizoen aan het keepen is. En dat onze topschutter Henry Odutayo er de laatste weken (omwille van een blessure) niet bij was.

Nee, aan de Damburg is weinig reden tot klagen. Zondag spelen we als nummer twee tegen nummer één in een streekderby en dat vooruitzicht doet ons voetbalhart jubelen. De winterstop in als in eigen huis ongeslagen leider, hoe geweldig zou dat zijn!

Koning Winter, wij vragen u nederig om uw begrip en medewerking...