voorbeschouwing bocholt vv - spouwen-mopertingen

Na bijna één derde van de competitie mogen we stellen dat onze jongens hun start niet hebben gemist. Enkele statistieken misschien, dat is wel eens leuk: we tellen het kleinste aantal nederlagen (net als Berchem Sport slechts eentje) en de meeste gelijke spelen (maar liefst vier). Ook slaagde KBVV er als enige in de reeks in om zes duels op rij ongeslagen te blijven, en van de zestien teams hielden we tot dusver het vaakst de nul. Onze conclusie: vooral in verdedigend opzicht staan we dit seizoen bijzonder sterk.

Toch willen we onze aanvallers zeker geen steen toewerpen. Meestal werden er tot dusver meer dan voldoende kansen gecreëerd en al wilde de efficiëntie in de afwerking nog wel eens ontbreken, dat is toch vooral hoopgevend naar het vervolg van de competitie toe.

Zondag wacht ons alvast weer een pittige thuiswedstrijd. Promovendus Spouwen-Mopertingen verraste dit seizoen vriend en vijand door meteen resoluut de leiding te pakken in het klassement en die positie tot op heden vast te houden. Toeval of geluk kan je dat in deze fase van de competitie niet meer noemen: de Zuid-Limburgse fusieclub (ontstaan in 2004) mag gerust een te duchten titelkandidaat worden genoemd.

Drie punten scheiden beide clubs, een te verwaarlozen kloof, en dus wordt het zondag ongetwijfeld weer een spannende en intense derby. Afspraak om 14u30 (!) in het Damburgstadion!