voorbeschouwing bocholt vv - tempo overijse

Laten we meteen een open deur intrappen: verliezen met 4-0 is niet leuk. Het overkwam ons vorige week in Rijkevorsel tegen Zwarte Leeuw, maar hoewel we zelf met de kansen morsten en de tegenstander té gemakkelijk kon scoren, was het toch allemaal vrij makkelijk in perspectief te plaatsen. Grootste argument daarvoor was natuurlijk de ongeziene jeugdigheid van de vijftien spelers op het wedstrijdblad. Maar liefst tien van hen doorliepen (een gedeelte van) de jeugdrangen bij Bocholt VV, hoe dan ook geen alledaagse gebeurtenis. Onze beloften en U19 doen het goed in competitie en doorstroming mag dan logisch lijken, het blijft hoe dan ook een kwestie van kansen geven - toegegeven, deels noodgedwongen, maar dat is eigenlijk geen argument: zelfs wanneer iedereen in de A-kern fit en beschikbaar is, is er nog plaats voor het jonge geweld, zij het minder massaal. Een bewuste keuze van de club dus, en dat viel afgelopen zaterdag plots wel heel erg op.

Dit mooie verhaal neemt niet weg dat we na een nederlaag meer dan anders hopen op puntengewin. We recupereren zondag alvast enkele geschorsten, en de komst van het lager geklasseerde Tempo Overijse is hopelijk een goede gelegenheid voor onze jongens om de punten in Bocholt te houden en zo terug in de top vijf post te vatten.

Tempo kennen we natuurlijk als een lastige tegenstander, zodat het ongetwijfeld een moeilijk verhaal wordt. In deze knotsgekke reeks kan immers alles en is geen enkele partij van tevoren gewonnen - wie tegen hekkensluiter Sint-Lenaarts in het Damburgstadion was, zal het beamen.

Bocholt VV - Overijse, we gaan er weer voor!