voorbeschouwing bocholt VV - thes sport

Dat we een bizarre competitie meemaken, is een open deur intrappen: het lijkt wel of in de Tweede Amateurklasse B iedereen van iedereen kan winnen. Dat zorgt in iedere wedstrijd opnieuw voor een epische strijd met onvoorspelbare afloop - mooi toch - maar maakt vooruitblikken natuurlijk aartsmoeilijk.

Neem nu onze tegenstander van zaterdag. THES Sport timmert sinds enkele jaren vastberaden aan de weg omhoog en schuwt daarbij de grote namen niet. Omar Bennassar en Marco Battista bijvoorbeeld - toppers op ons niveau - of Dylan Vanwelkenhuysen en Tim Jeunen - toppers met een Bocholts verleden. Het is niet overdreven om te stellen dat THES het Anderlecht of het Bayern van de reeks is, een razend ambitieuze club die geen geheim maakt van haar ambities. En toch heeft ook THES het niet onder de markt dit seizoen. Ze wonnen de eerste periodetitel met slechts 19 punten op 30 en lieten vorige week op eigen terrein twee kostbare punten liggen tegen Duffel. De machine is bijwijlen indrukwekkend, maar durft ook weleens te stokken.

En wat dan te zeggen van ons eerste elftal? De wedstrijd van vorige week in Cappellen was erg goed, verrassend goed misschien, na enkele matige vertoningen in eigen huis. Matige vertoningen waarin we weliswaar wél punten wisten te sprokkelen, vaak met een bijzonder jong elftal, op karakter zeg maar.

Laat ons het erop houden dat karakter in deze reeks erg belangrijk is. En dat alles kan gebeuren. Dit weekend noteren we KBVV - THES, Hades - Vosselaar en Duffel - Spouwen-Mopertingen. Benieuwd hoe dat er zondagavond weer uit ziet. 

Hoe dan ook is Bocholt VV versus THES Sport zonder meer een mooie affiche. Afspraak op zaterdagavond in het Damburgstadion!