voorbeschouwing bocholt vv - thes sport

Zesde speeldag alweer, dat wil niet alleen zeggen - nogal wiedes - dat er al vijf achter de rug liggen, maar ook dat we na dit weekend één vijfde van de competitie achter de rug zullen hebben. Niet dat dit gegeven ons erg veel wijzer maakt, dat doen theoretische gegevens en statistieken in het geval van onze jongens dit seizoen trouwens absoluut nog niet, integendeel. Wie de nuchtere cijfers bekijkt, ziet een middenmotor met 8 op 15. Wie echter onze jongens aan het werk heeft gezien, weet beter: wat meer afwerking zou ons zowel in competitie als beker meer recht hebben gedaan. Dit gezegd zijnde beloven we plechtig er vanaf heden niet langer over te zeuren. Borst en blik vooruit, de toekomst vrank in de ogen kijken verdorie!

Neem nu komende zaterdag de komst van Thes Sport. Een Limburgse derby, met twee teams die voor het seizoen door de buitenwereld hoog werden ingeschat: mooier kan niet. Thes Sport promoveerde dit voorjaar uit Bevordering en was duidelijk niet van plan een meelopersrol te spelen in onze reeks, aangezien het met o.a. Martijn Stephani en Marco Battista (beiden overgekomen van Patro) en de ons welbekende Dylan Vanwelkenhuysen enkele regelrechte kleppers aantrok en dat naast al het schone volk dat er al rondliep - zo doet Omar Bennassar bij de voetballiefhebber zeker en vast ook nog een stevige bel rinkelen. Dit Thes wordt een te duchten titelkandidaat, zeg dat wij het gezegd hebben...

Tot slot nog even een misverstand uit de wereld helpen: nee, Thes is niet de erfgenaam van het roemrijke Looi Sport - dat jaren in de nationale reeksen speelde, maar de boeken moest neerleggen - maar wel het acroniem van Tessenderlo, Hulst, Engsbergen en Schoot, een grote fusie die zich rond de eeuwwisseling voltrok in de gemeente van de grote chemiefabriek. Wat THES de laatste jaren wél meer en meer lijkt over te nemen van het illustere Looi, is de grote supportersschare.

Hopelijk mogen we zaterdag in Bocholt dus heel wat toeschouwers verwelkomen voor wat ontegensprekelijk de eerste topper van het seizoen wordt. KBVV - THES, we zijn er klaar voor!