voorbeschouwing bocholt vv - zwarte leeuw

5 op 12 scoorden onze jongens in de laatste vier thuiswedstrijden, het is geen fameus percentage. Op verplaatsing hebben ze dan weer een ijzersterk rapport; zo gingen we ook vorige week weer winnen in Londerzeel. Het blijft een erg vreemde paradox.

Wat mogen we zaterdag verwachten? De bezoekers uit Rijkevorsel kennen we vooral van naam en faam, aangezien ze een twintigtal jaar geleden nog de top van het Belgische voetbal bestormden en de promotie uit de toenmalige Tweede Klasse maar net misten. Sindsdien kamperen de Leeuwkes in de lagere nationale afdelingen - zo eindigden ze de competitie in Bevordering in 2001 op de tweede plek, achter... Bocholt VV - en treden ze sinds dit seizoen aan in Tweede Amateur B. De start was wisselvallig, met een voorlopige elfde plaats, maar we voegen er toch meteen even aan toe dat indien Zwarte Leeuw zaterdag in Bocholt komt winnen en indien het zijn inhaalwedstrijd op Grimbergen wint, de club uit Rijkevorsel op één punt van KBVV komt.

Een verwittigd man is er twee waard, laten we hopen dat onze jongens zaterdag de ban breken en ook in eigen Damburgstadion de toeschouwers weten te bekoren. Op Leeuwenjacht!