voorbeschouwing kv mechelen - bocholt vv

De tweede van drie verplaatsingen in de provincie Antwerpen op acht dagen tijd is geen alledaagse. Tussen Duffel en Vosselaar door trekken we woensdag naar het AFAS-stadion van KV Mechelen, 'Achter de Kazerne' heette dat in romantischer tijden, voor onze wedstrijd in de zestiende finales van de Beker van België, oftewel - het blijft vreemd klinken - de Croky Cup.

Dat onze jongens erin geslaagd zijn dit stadium van de bekerstrijd te bereiken, zou je een overwinning op zich kunnen noemen. Ze schakelden twee Eerste Amateurteams uit en gingen winnen bij de huidige leider in onze reeks, Olympia Wijgmaal. Woensdag wordt het uiteraard een ander verhaal. De kloof tussen prof- en amateurvoetbal groeit nog elk jaar en een stunt op het veld van een elftal uit 1A lijkt quasi onmogelijk. Toch weet je maar nooit. STVV en Beveren SK dachten in een niet zo ver verleden het Bocholtse varkentje wel eens even te wassen, maar bleven verbijsterd en uitgeschakeld achter. Bovendien zijn de Mechelaars een beetje in twijfel na een matige seizoensstart... Je weet het maar nooit.

Hoe dan ook zal het met groot respect zijn dat we woensdag bij KVM op bezoek gaan. De grote jaren liggen nu al zo'n dertig jaar achter ons, maar KV Mechelen blijft tot nader order - en wellicht nog een hele tijd - de laatste Belgische club die een Europacup wist te winnen, 1-0 tegen Ajax, weet u nog wel. Andere tijden. Toch blijft de club ook vandaag aanspreken. In het knap vernieuwde stadion hangt steevast een echte, fanatieke voetbalsfeer en met een geleidelijke groei probeert KV elk jaar dichter bij de Belgische top te geraken, niet evident na het faillissement van goed vijftien jaar geleden...

We treffen woensdag met andere woorden een grote naam in het vaderlandse voetbal, ex-club van Kurt Vangompel bovendien, betreurd oud-speler van zowel KBVV als KVM, en het belooft hoe dan ook weer een mooi moment in onze clubgeschiedenis te worden. Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Sporting Charleroi en noem ze maar op: het lijstje met eersteklassers die ergens een clubvaantje van Bocholt VV hebben hangen, was al bijzonder lang, en woensdag mogen we daar de geel-rode Kakkers - géén scheldnaam - aan toevoegen.

Laten we er een waar voetbalfeest van maken, en toch niet vergeten onze huid duur te verkopen!