voorbeschouwing ol. wijgmaal - bocholt vv

De volgende opdracht in de Beker van België voert onze jongens naar het Brabantse Wijgmaal. Na de puike prestaties tegen Châtelet en Seraing (beiden Eerste Amateurklassers) zijn we razend benieuwd of ze de lijn op het veld van reeksgenoot Olympia Wijgmaal zullen doortrekken. Natuurlijk wel, zullen blinde optimisten en andere simpele zielen opperen, wie twee keer verdiend kan winnen van teams die hoger gerangschikt staan, kan dat toch ook tegen een ploeg die in dezelfde reeks - Tweede Amateur - uitkomt? Aan hen willen wij zeggen dat voetbal niet zo in mekaar steekt. Voetbal is allesbehalve logisch. Het wordt zondag een aartsmoeilijke klus.

De jongens van coach Tom Soetaers zullen immers ook wel ingepeperd krijgen wat er zondag op het spel staat. Jazeker, het gaat nu echt om de knikkers: de winnaar gaat maandagavond in de urne met de eersteklassers en mag zich verheugen op een affiche tegen een profclub.

Aan motivatie zal het dus ook bij de thuisploeg niet ontbreken. Bovendien is het steeds moeilijk voetballen op het kleine kunstgrasveld van Olympia. Lastig dus, erg lastig, maar we moeten er nu vol voor gaan!