voorbeschouwing rc hades - bocholt vv

Het nieuwe jaar is alweer een eind op gang en we maken ons met de nodige gretigheid op voor de tweede competitiehelft. Onze jongens hebben het voor nieuwjaar bijzonder goed gedaan en wisten de verwachtingen ruimschoots te overtreffen; het heeft  immers slechts enkele minuten gescheeld of we waren als (co-) leider de winterstop ingegaan.

Wat het vervolg brengt, is koffiedik kijken in deze grillige competitie. Twee keer verliezen en we duikelen een eind naar beneden. Anderzijds hebben we ons op kousenvoeten aan de leiding van het periodeklassement genesteld (na zes van de tien wedstrijden) en kunnen we de komende weken dus bijzonder goede zaken doen. Duimen maar dat Mirko Licata zijn troepen op scherp weet te krijgen - al lijdt dat wat ons betreft weinig twijfel.

De komende weken, die starten komende zaterdag in Kiewit met een verplaatsing naar Racing Hades. Voorwaar geen cadeau. Een derby is immers altijd link, en al deed Hades met 2 op 12 voor de winterstop geen te beste zaken, het blijft een solide ploeg met vooral voorin heel wat gevaarlijke jongens (Sögütcü, Bloemen, Meeus, Demulder en Bilican - van weelde gesproken!). In de heenwedstrijd pakten we drie zwaarbevochten punten en laten we hopen dat dat ook zaterdag weer kan, al zullen onze jongens zich ervoor moeten hoeden niet in dezelfde val te trappen als voig seizoen, toen de thuisploeg er een fysieke slag van maakte en het laken in extremis naar zich toe trok.

We gaan ervoor!