voorbeschouwing rupel-boom - Bocholt vv

De nederlaag van afgelopen zondag was een pijnlijk moment. Het is heus niet zo dat we slechte verliezers zijn - neemt u dat maar van ons aan - en verliezen tegen de leider is geen oneer enzoverder, maar toch zaten we een beetje met het gevoel dat de tegenstand uit Spouwen-Mopertingen niet sterker was. Was het dan de mentaliteit die het verschil maakte? Geluk? De tactiek?

Feit is dat we in de stand weinig hebben moeten toegeven, en gelukkig maar. De kloof met de leiders is gegroeid, akkoord, maar laat die twee teams nu morgenavond tegen mekaar uitkomen: er zijn zaakjes te doen.

Absolute voorwaarde: punten pakken. Volgende week thuis tegen Zaventem, en komende zondag in Boom. De eerstvolgende tegenstander is alvast geen sinecure, want een ploeg met naam en faam en steevast een goed voetballende tegenstander. We hoeven niet meer dan vijfentwintig jaar terug te gaan in de tijd om FC Boom in Eerste Nationale aan te treffen - met papa Lukaku - en al zijn die tijden ver heen, het blijft een tegenstander met standing.

Hoe dan ook, tegen wie dan ook, de opdracht is duidelijk. En avant!