voorbeschouwing sporting hasselt - bocholt vv

Derby's, het blijven de leukste wedstrijden van het seizoen. We speelden boeiende wedstrijden tegen THES, Spouwen-Mopertingen en Hades, maar heel eerlijk: de mooiste is toch altijd die tegen Sporting Hasselt. Omdat er een zekere geschiedenis aan kleeft, en ook wel omdat het wedstrijden zijn die op zich staan. Zo herinneren we ons een editie in 2012, toen we volop meededen voor promotie naar - toen nog - Tweede Nationale, toen Geert Berben een wereldgoal scoorde bij het noodlijdende Sporting, maar de thuisploeg tegen alle verwachtingen in ons toch nog een punt afhandig maakte. Hasselt en Bocholt geven mekaar zelden een duimbreed toe, zie ook de heenmatch die met wisselende kansen op 2-2 eindigde. Dat belooft dus weer voor morgenavond - jawel, niet vergeten: de wedstrijd is al op vrijdagavond!

Sporting Hasselt beleeft een fameuze revival. Ambitieus begonnen aan het seizoen, gleden de hoofdstedelingen verrassend af tot de degradatiezone, om zich dan toch te herpakken. Onder impuls van o.a. een sterke Bjorn Ruytinkx wisten ze zo onlangs leider THES Sport te kloppen en meteen duidelijk te maken dat ze geen enkele ploeg in de reeks vrezen. Na de degradatie van vorig seizoen was een licentie voor de hoogste amateurklasse blijkbaar geen probleem, en dat is in Hasselt steevast genoeg om hoge ambities te koesteren - desnoods op de tiende plaats in het klassement.

Onze jongens draaien een seizoen op hoog niveau, en met een flinke derde plaats mogen ze bepaald fier zijn. Het lijkt er bovendien op dat de honger nog niet is gestild: zowel op City Pirates als thuis tegen Wijgmaal werd de tegenstander weinig kans tot weerwerk geboden. Lukt dat ook morgen in Hasselt? We zijn erg benieuwd.

Niets moet en alles mag, ook dit weekend weer. We staan waar we staan, en durven nog hoger mikken. Te beginnen op vrijdagavond, bij Sporting Hasselt. Succes jongens!