voorbeschouwing spouwen-mopertingen - bocholt vv

Onze jongens hebben het seizoen 2017-2018 uitstekend aangevat. Met de (overtuigende) kwalificatie voor de 16de finales van de Beker van België wisten ze alvast één van de vooropgestelde doelen te bereiken en mogen ze op 20 september in de knappe AFAS-arena oftewel 'Achter de Kazerne' gaan tonen wat ze waard zijn tegen een stevige eersteklasser als KV Mechelen.

Doelstelling twee start komende vrijdag met een verplaatsing naar Spouwen-Mopertingen. De competitie dus, jawel, dertig speeldagen vol strijd in de lastige reeks die de Tweede Amateurklasse ook dit seizoen ongetwijfeld weer is. Een wedstrijd in Zuid-Limburg, dat betekent bovendien een derby, en we herinneren ons van vorig jaar dat die steevast pittig zijn. 

Waar onze jongens het bijwijlen voortreffelijk deden in de bekerwedstrijden, lijkt Spouwen-Mopertingen nog wat zoekende, niet onlogisch aangezien zowat tweederde van de spelerskern vervangen diende te worden. Dat de nieuwkomers uitermate gemotiveerd zullen zijn om zich in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen te tonen, is echter een zekerheid, en het feit dat vier spelers in het tussenseizoen van kamp wisselden (Didden, Voorjans en Wang naar KBVV, Poell naar SpoMo), zal ook wel voor een extra pigment zorgen.

Een nieuwe competitie, met onmiddellijk een stevige uitdaging: we kijken ernaar uit!