voorbeschouwing tempo overijse - bocholt vv

Even een bedenking, om het er dan niet meer over te hebben. Deze week velde de licentiecommissie haar verdict en zo stellen we verbijsterd vast dat een club die momenteel op de twaalfde plaats in het klassement bivakkeert en op drie speeldagen van het einde nog niet definitief is gered, een reële kans maakt op promotie. Promotie, jawel, u leest het goed. De regels zijn de regels en iedereen doet wat hij meent te moeten doen, maar zou er in de bondsgebouwen ook maar iemand zijn die zich vragen stelt bij deze gang van zaken? Een eindronde met twee à drie clubs? Twee à drie clubs per reeks die überhaupt een licentie aanvragen? Zou iemand bij de Belgische Voetbalbond zich de vraag stellen of de verplichting van 7 semi-professionele spelers niet compleet vloekt met de hoogste AMATEURklasse? Op deze manier kan je toch niet spreken van een ernstig verloop? De nummer twaalf die een belabberd seizoen afwerkt en over enkele weken staat te juichen om de promotie? Het weze iedereen gegund, maar naar onze mening is dit systeem een complete aanfluiting van de sportieve competitiegeest in het voetbal.

Zo, dat lucht even op. Wat onze club betreft, Bocholt VV heeft twee keuzes gemaakt. Enerzijds de keuze om geen licentie aan te vragen, om extra-sportieve redenen, anderzijds om onze spelers - voor zover dat nodig was - aan te moedigen om op sportief vlak het onderste uit de kan te halen. Dat noemen we competitiegeest.

Dat dit zou leiden tot dergelijke resultaten, had zelfs de grootste optimist niet durven hopen. Onze technische staf moest het dit seizoen rooien met een kwantitatief beperkte kern en beroep doen op heel wat (piep)jonge Bocholter jongens. Fantastisch hoe het is uitgepakt, zo zagen we ook vorige week tegen Zwarte Leeuw weer heel wat teamgeest en wilskracht, twee wapens die ons dit seizoen al zoveel mooie momenten opleverden!

Komende zaterdag dan, de zoveelste lastige verplaatsing dit seizoen. Onze jongens mogen de laatste weken dan een geweldige reeks hebben neergezet, wees maar zeker dat Tempo Overijse hen niet met cadeautjes en vriendelijkheden zal ontvangen. Hoewel Tempo de laatste weken nogal onregelmatig is qua resultaten, kennen we de Brabanders als een sterke ploeg die met een voorlopige vijfde plek zeker niet hoeft te blozen.

(In een normale competitie mocht Overijse nu nog volop strijden voor een plek in de eindronde... Laatste keer, beloofd.)