voorbeschouwing thes sport - bocholt vv

Het is een vreemde vaststelling: na vorig weekend tellen we minder nederlagen dan Thes Sport, nummer twee in de stand, maar de kloof met de club van voorzitter Wendy De Wit bedraagt wel nog negen punten. Een gevolg van acht gelijke spelen (tegenover twee voor Thes), teveel wedstrijden waarin het meer had kunnen en soms moeten zijn, en die in een driepuntensysteem natuurlijk zwaar doorwegen. 

De wedstrijd van komende zaterdag in Tessenderlo kondigt zich alvast aan als bijzonder aantrekkelijk. Thes heeft een interessant elftal dat bulkt van de grote namen en staat ervoor gekend altijd en overal offensief voetbal te willen brengen - hoe kan het ook anders met een voorlijn die bestaat uit kleppers als Omar Bennassar en Dylan Vanwelkenhuyzen (ex-KBVV). Na de nederlaag op het veld van Berchem Sport zijn de geel-blauwen wellicht meer dan ooit gebeten om orde op zaken te stellen in de Limburgse derby, zeker op eigen veld, waar ze steevast mogen rekenen op een uitgebreide supportersschare.

We zijn dan ook erg benieuwd wat onze jongens hier tegenover zullen stellen. De wedstrijden van de laatste weken doen alvast veel goeds verhopen: de organisatie stond er altijd en vorig weekend werd er vlot gescoord. De hand van coach Johan Laurijssen wordt met de week meer zichtbaar, wees maar zeker dat onze jongens niet naar Tessenderlo trekken om zich op de slachtbank te laten leggen...

Tot slot nog even herinneren aan de heenwedstrijd. Wat Thes die zaterdagavond in de eerste helft bracht, was het beste wat we een tegenstander dit seizoen hebben zien doen aan de Damburg. In de tweede helft zagen we dan weer een ijzersterk KBVV, dat de bezoekers water en bloed deed zweten. Met 3-3 op het scorebord kon uiteindelijk iedereen leven, en was de neutrale supporter de grote winnaar. Krijgen we zaterdag weer zo'n spektakel? Afspraak om 19u30 in Tessenderlo!