voorbeschouwing thes sport - bocholt vv

Hoe de wedstrijd van het jaar in anderhalf uur kan vervellen tot de wedstrijd die er teveel aan is: de (eerste) thuisnederlaag tegen Cappellen kwam niet alleen bijzonder hard aan, ze kelderde meteen ook de waarde van de verplaatsing bij nummer één THES Sport, de kersverse kampioen in Tweede Amateurklasse B. Waar we tot vorig weekend hoopten het feestje te kunnen gaan verstoren, staat ons nu het enigszins treurige lot van sparring-partner te wachten.

En toch... Zou het absoluut zonde zijn om het kind nu met het badwater weg te gooien. Onze jongens speelden een dijk van een seizoen, mochten in de Beker op bezoek bij KV Mechelen en deden tot de voorlaatste speeldag mee voor het kampioenschap: dan zou klagen wel erg onnozel zijn. Vorig weekend zat bovendien alles tegen wat maar kon tegenzitten en als dan plots de stress in de benen slaat en een ondenkbare nederlaag toch gebeurt, is dat allesbehalve een reden om te gaan dramatiseren. Het seizoen was al voor de komst van FC Cappellen bijzonder gedenkwaardig te noemen, want laten we ook niet vergeten dat we heel wat jongeren hun opwachting zagen maken in onze A-kern. Het stemt ons bijzonder hoopvol naar volgend seizoen toe.

Maar goed, zondag dus nog even naar Tessenderlo, onze welgemeende felicitaties overmaken aan de verdiende kampioen, en dan mag de riem eraf. Het is mooi geweest.