winnen, altijd weer winnen!

De topper tussen Spouwen-Mopertingen en THES was vrijdag geëindigd op 3-3 en dus kregen onze jongens vanmiddag in een zonovergoten Damburgstadion een uitgelezen kans om tot op twee punten van de leiders te komen. De bezoekers van hun kant waren na winst van concurrent Hoogstraten afgegleden naar een degradatieplaats en waren vastberaden om punten mee te nemen uit Bocholt.

De eerste helft bracht niet veel. Zwarte Leeuw speculeerde van begin af aan op een punt en onze jongens durfden het gaspedaal niet helemaal in te drukken, zodat we niet veel te zien kregen, op misschien een leuk ingestudeerd nummer op vrije trap na - helaas, het werd net niet.

Iets na het halfuur was het dan toch raak: lange bal Palmans, en Pellegriti die topschutter Odutayo puik vrijspeelde, ja dan weet je het wel: 1-0. Dat zou zo blijven tot de rust.

De tweede helft dan, en zoals te vrezen viel kwam Zwarte Leeuw opzetten met de moed der wanhoop. Echt grote kansen leverde het offensief(je) niet op, maar gerust waren we niet. Gelukkig maar dat de bezoekende kapitein besloot een handje toe te steken. Hij beging vanuit het niets een ronduit schandalige fout en werd terecht uitgesloten. Het zou een keerpunt blijken: er werd nauwelijks nog gevoetbald en fysiek leken de bezoekers erdoor te zitten. 

Tien minuten voor tijd kreeg onze topschutter Henry Odutayo - weer hij, Henry speelde een sterke match - een unieke gelegenheid om vanop de stip voor zekerheid te zorgen, maar helaas, hij joeg het leder richting kerktoren. We kwamen stilaan nagels tekort om af te kluiven. Een lange bal vanwege de bezoekers zeilde voorlangs en Ben Didden trof de binnenkant van de paal. Het werd nu echt een kwestie van pompen of verzuipen, tot de onvermijdelijke Odutayo dan toch de puntjes op de i zette: sterk doorzetten op links en een onwaarschijnlijke vlam in de linkerbovenhoek: 2-0. 

De ontlading was enorm en het feestje op het veld navenant. Onze jongens naderen met nog drie speeldagen te gaan tot op twee schamele puntjes van leider THES en hebben hun lot nu volledig in eigen handen. Uit naar Overijse, thuis tegen Cappellen en dan naar Tessenderlo, we staan voor drie bloedstollende finales!