winst in de derby!

Het was acht jaar geleden dat we in Hasselt de drie punten konden meegraaien, en vanavond is het eindelijk nog eens gelukt. Het was geen aantrekkelijke wedstrijd, maar na negentig minuten prijkte op het scorebord een welverdiende 0-2!

De eerste helft startte zenuwachtig, doch al snel vonden onze jongens de controle en zetten ze de thuisploeg muurvast. Kansen waren schaars, maar toen er dan toch eens een goede voorzet vanop rechts kwam, was Lance Voorjans er als de kippen bij om de 0-1 binnen te knikken. Het vervolg was eerder eentonig, met relatief eenvoudig meesterschap van KBVV en een onmondig Hasselt.

Wie zich na de pauze aan een furieus thuisoffensief had verwacht, kwam bedrogen uit. De thuisploeg bleef voorzichtig en beperkte zich tot loeren op een foutje in de bezoekende verdediging. Scheidsrechter Deckers verloor af en toe de pedalen en het waren enkel de soms erg licht toegekende vrije trappen die onze jongens moeilijkheden bezorgden. Op één van deze fases waren we erg blij dat Stijn Wertelaers bij de pinken was en met een schitterende reflex de gelijkmaker voorkwam. Toen invaller Elias Ramaekers maatje Alessandro Bongiorno even later de 0-2 op een presenteerblaadje aanbood, was het spel gespeeld. Onze jongens pakten zo drie verdiende punten, hetgeen zorgde voor nogal wat frustraties in het lokale kamp, maar ach, het zij iedereen vergeven. Bocholt VV klimt naar een voorlopige tweede plaats in de rangschikking en daar kunnen we alleen maar bijzonder fier op zijn.

Volgende week ontvangen we KVK Tienen op zaterdagavond, daar willen we met z'n allen toch weer gewoon bij zijn? Deze spelersgroep is nog niet uitgepraat!